Groep 1/2b

Laatste nieuwtjes

Op vrijdag 20 april waren de Koningsspelen. We begonnen met een lekker ontbijtje. Daarna hebben we de Fitlala gedanst en gezongen. Vervolgens waren er leuke en sportieve spelletjes, zoals skippybalrace, slalomhockey, koe melken, blokkenvoetbal en niet te vergeten: de sponsorloop voor de stichting A.L.S.

We hebben met elkaar een gezellige ochtend gehad, die we afsloten met een welverdiend, koel ijsje.

Nieuwtjes uit groep 1/2b

We zijn inmiddels halverwege het schooljaar en we hebben al  wat nieuwe kinderen mogen verwelkomen in onze groep. Ook hebben we al veel leuke dingen meegemaakt.

We zijn op visite geweest bij Sinterklaas in het Sinterklaashuis in Dordrecht. Dat vonden we best een beetje spannend.

Later kwam Sinterklaas ook nog bij ons in de klas. We hebben hem toen laten horen hoe mooi we kunnen zingen. Zelfs een liedje in het Engels! Ook hebben we gedanst op “Pietenliefde” en toen ging de juf met Sint dansen! Dat vonden wij heel grappig. Sinterklaas had ook gehoord dat wij ’s middags vaak een breakdancemove doen. Nou dat wilde hij natuurlijk wel eens zien.

Net voor het kerstfeest kregen  we les van de stichting Cultuureducatie. Twee dames kwamen bij ons een muziek-dansles verzorgen.

Met kerst hebben we het kerstverhaal in musicalvorm aan onze ouders getoond en ’s avonds hebben we in de klas gedineerd.  Alle ouders hadden thuis iets lekkers voor ons diner bereid.

Het nieuwe jaar hebben we ingeluid met kinderchampagne. We hebben geproost op een heel goed en gelukkig 2018.

Het volgende feest  dat we gevierd hebben was Carnaval. Alle kinderen waren mooi verkleed. We hebben gehost op het schoolplein en in de speelzaal waren er van alle groepen optredens.  Aansluitend hebben we met groep 3  en  4 “minute to win it” games  gespeeld.

Laatst hebben we inloopochtend gehad voor opa’s en oma’s. We hebben eerst laten zien hoe we met de tijdwijzer werken en vervolgens hebben we met onze grootouders diverse gezelschaps-spelletjes gedaan. Wij vonden het heel gezellig en hopelijk onze opa’s en oma’s ook.

Welkom in groep 1/2b

Wij willen ons graag even voorstellen. Wij zijn groep 1/2 b en wij zitten met 10 kinderen in de klas.Onze juf heet Saskia en zij is er de hele week.
Wij doen heel veel leuke dingen op school en leren een heleboel. We hebben zelfs al Engels.
Twee keer per week komt dan ons aapje “Happy Monkey” tevoorschijn en leren we m.b.v. het digibord Engelse woordjes. Ook doen we elke dag een Engelse activiteit ( every day activity), waarbij we vaak een Engels liedje leren of een spelletje doen waarbij we de geleerde woordjes moeten toepassen.
We krijgen ook Kanjertraining, waarbij we o.a. leren dat pesten niet mag en dat iedereen ertoe doet.
Nu we een continurooster hebben mogen we tussen de middag op school onze lunch, die we in ons eigen “cool “tasje meegenomen hebben, opeten. Dit doen we gezellig met de juf erbij aan de grote tafel.
In de pauzes spelen we buiten op ons eigen achterplein , meestal samen met groep 3 en 4. Zo kunnen we ook nog even met onze vriendjes uit de hogere groepen spelen.
We hopen dat er dit schooljaar nog meer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes in onze klas zullen komen.