Groep 2/3a

Welkom in groep 2/3 a

Onze groep bestaat uit 16 kinderen en twee juffen. Op maandag en dinsdag staat juf Bahriye voor de klas en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Sandra er. We hebben ook een onderwijsassistente, namelijk Juf Shanne. Zij is er op maandag en donderdag.

Wij zijn dit jaar gestart met een combinatie 2/3. We hebben 8 groep 2 kinderen en 8 groep 3 kinderen in de klas. We hebben een gezellig klasje, waarin we elkaar helpen en van elkaar leren.

De meeste lessen worden gezamenlijk gedaan, maar er zijn ook momenten wanneer de groepen uit elkaar gaan. Wanneer groep 3 bijvoorbeeld aan het schrijven is, speelt groep 2 buiten met groep 1/2.

De kinderen hebben al heel wat letters geleerd en kunnen al woordjes lezen en schrijven. De kinderen van groep 2 bedenken woordjes bij een letter of tekenen er een plaatje bij, terwijl de kinderen van groep 3 de woorden schrijven.

We werken elke dag met het planbord. ’s Morgens hebben de kinderen een zelfstandig werkje, wanneer ze hiermee klaar zijn, mogen ze iets kiezen op het planbord, zoals bouwen, stempelen, verven enz.

De rekenlessen worden zo veel mogelijk gezamenlijk gedaan, de verwerking is alleen anders voor de groepen. Naast taal en rekenen hebben we ook tijd voor knutselen, muziek, tekenen, kanjertraining, Engels, verkeer en gym.

’s Middags is er tijd voor thematisch werken. Er wordt dan in de verschillende hoeken gewerkt en gespeeld rondom een thema.