Groep 3b

Carnaval

Afgelopen vrijdag hebben we het Carnavalsfeest gevierd. Alle kinderen kwamen verkleed naar school. Eerst hebben we gehost op het schoolplein. Daarna konden de kinderen een optreden doen. Ze hebben super gezongen, gedanst en er werd zelfs een mop verteld. Als laatste hebben de kinderen allerlei spelletjes gespeeld in de verschillende klaslokalen. Het was een superleuke dag!

Welkom in groep 3b

Wat leuk, dat u een kijkje komt nemen in onze groep!
Onze groep bestaat uit 13 kinderen en we hebben twee juffen. Op maandag, dinsdag en donderdag staat juf Miriam voor de klas en op woensdag en vrijdag is juf Bahriye er.
Samen zijn wij dit jaar een nieuw avontuur begonnen. We zijn namelijk gestart met het leren lezen. Inmiddels kennen we al heel veel letters en kunnen we al heel veel woorden lezen. Elke dag maken we met de nieuw aangeleerde letters woorden in ons klik klak boekje. We zijn dan ontzettend verrast wanneer we weer een mooi woord hebben weten te maken.
In groep 3 zijn we al heel zelfstandig aan het werk. We maken hiervoor gebruik van het planbord. Wanneer het groepswerk af is mogen we een keuzewerkje uitkiezen. Dit kunnen verschillende werkjes zijn bv: stempelen, lezen, leesspel spelen etc.
Natuurlijk zijn we niet heel de dag aan het lezen. Ook is er tijd voor rekenen, schrijven, muziek, tekenen, kanjertraining, gym en knutselen.
En ook wordt er tijd vrij gemaakt voor onze tijger. Hij leert ons allerlei Engelse woorden en Engelse spelletjes en liedjes. Wanneer deze tijger in beeld komt zitten we al met een glimlach klaar.
Drie keer in de week komen de oudste kleuters in onze klas thematisch werken. Het werken rondom een thema vinden wij super leuk. Het is heel leerzaam en we kunnen dan ook nog heerlijk spelen in de hoeken.
Groetjes, Groep 3b.