Groep 3b

Feest op de Toermalijn!

Wat een groot feest was het donderdag 19 april bij ons op school....Juf Bahriye ging namelijk trouwen. Rond de lunchtijd zou zij naar school komen om haar prachtige jurk te showen en ons kennis te laten maken met haar nieuwe echtgenoot. Wat zij niet wist, was dat er een heuse bruiloft zou plaats vinden op het schoolplein. Het schoolplein was prachtig versierd en daar te midden van alle leerlingen mocht de juf samen met haar toekomstige man plaats nemen op het plein. Daar gaven zij na een mooie speech van haar collega het ja woord. Dit ging samen met prachtige snoepringen, een mooi gezongen lied en heel veel gejuich en gejoel. Daarna was het tijd voor den bruidstaart en kreeg de juf prachtige presentjes. De kinderen en de juffen genoten van alle gezelligheid en juf Bahriye, die kon maar 1 ding doen en dat was stralen van geluk.....

Carnaval

Afgelopen vrijdag hebben we het Carnavalsfeest gevierd. Alle kinderen kwamen verkleed naar school. Eerst hebben we gehost op het schoolplein. Daarna konden de kinderen een optreden doen. Ze hebben super gezongen, gedanst en er werd zelfs een mop verteld. Als laatste hebben de kinderen allerlei spelletjes gespeeld in de verschillende klaslokalen. Het was een superleuke dag!

Welkom in groep 3b

Wat leuk, dat u een kijkje komt nemen in onze groep!
Onze groep bestaat uit 13 kinderen en we hebben twee juffen. Op maandag, dinsdag en donderdag staat juf Miriam voor de klas en op woensdag en vrijdag is juf Bahriye er.
Samen zijn wij dit jaar een nieuw avontuur begonnen. We zijn namelijk gestart met het leren lezen. Inmiddels kennen we al heel veel letters en kunnen we al heel veel woorden lezen. Elke dag maken we met de nieuw aangeleerde letters woorden in ons klik klak boekje. We zijn dan ontzettend verrast wanneer we weer een mooi woord hebben weten te maken.
In groep 3 zijn we al heel zelfstandig aan het werk. We maken hiervoor gebruik van het planbord. Wanneer het groepswerk af is mogen we een keuzewerkje uitkiezen. Dit kunnen verschillende werkjes zijn bv: stempelen, lezen, leesspel spelen etc.
Natuurlijk zijn we niet heel de dag aan het lezen. Ook is er tijd voor rekenen, schrijven, muziek, tekenen, kanjertraining, gym en knutselen.
En ook wordt er tijd vrij gemaakt voor onze tijger. Hij leert ons allerlei Engelse woorden en Engelse spelletjes en liedjes. Wanneer deze tijger in beeld komt zitten we al met een glimlach klaar.
Drie keer in de week komen de oudste kleuters in onze klas thematisch werken. Het werken rondom een thema vinden wij super leuk. Het is heel leerzaam en we kunnen dan ook nog heerlijk spelen in de hoeken.
Groetjes, Groep 3b.