Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 5a

Carnaval

Vrijdag 9 februari was het carnaval op de Toermalijn. Ook in groep 5a was het groot feest. De kinderen hadden goed hun best gedaan om zich leuk te verkleden. Hossen op het schoolplein was wat koud, dus we zijn snel naar binnen gegaan. Daar hebben we allerlei spelletjes gedaan. Later op de ochtend hebben we open podium gehad waar we mooie dansjes hebben gezien en grappige moppen hebben gehoord. Het was een superleuke dag!

Praktische verkeersles

Op maandag 20 november hadden we met groep 5a de eerste praktische verkeersles op het schoolplein. Er kwam een juf van SCHOOL op SEEF die een leuk fietsparcours voor ons had klaargezet. Iedereen heeft het parcours goed afgelegd. Ondanks de regen en de kou vonden alle kinderen het erg leuk om te doen. We zien alweer uit naar de volgende keer!

Welkom in groep 5a

Hallo allemaal, welkom in groep 5 op de locatie Schaepmanlaan. Er zitten 17 gezellige jongens en meiden in deze groep en er zijn 2 juffen. Op maandag en dinsdag werkt juf Elzeline (links op de foto) op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Sandra (rechts op de foto). Het eerste half jaar is onze stagiaire juf Vanessa ook in de klas, (midden van de foto) zij komt op vrijdag.
Dit jaar is groep 5 voor het eerst met tablets gaan werken. De kinderen vinden dit heel erg leuk. Het fijne is dat de kinderen meteen zien wat er goed of fout gaat, zodat ze meteen weten wat ze nog extra kunnen oefenen of waar ze moeilijkere vragen over kunnen gaan maken.
Alle kinderen in de klas kunnen al veel Engelse woordjes en zinnetjes. Er wordt veel geoefend in het spreken van Engels door het zingen van liedjes, het spelen van spelletjes en door het voeren van gesprekjes in het Engels.
Tijdens het werken zijn de kinderen serieus bezig, maar deze klas houdt ook van gezelligheid! Met elkaar een liedje zingen, even dansen, een mop vertellen of een vrolijke teken- of handvaardigheidles doen ze graag.