Groep 6a

Gastles ConsultingKids (mei 2018)

We kregen op 8 mei een gastles van Marije, die werkt bij ConsultingKids. We hebben ook bezoek gekregen van de opdrachtgever, een medewerker van de gemeente.
We hebben vanuit de gemeente Zwijndrecht (opdrachtgever) een vraagstuk gekregen. Dit vraagstuk ging over hulporganisaties in Zwijndrecht. Doormiddel van de volgende stappen hebben we gewerkt aan dit vraagstuk:
1) Samenwerken en Ja-ennen
2) De kern van het probleem onderzoeken
3) Oplossingen bedenken vanuit verschillende perspectieven
4) Prioriteren en beargumenteren
5) Aanscherpen en toetsen
De uitkomsten hiervan worden gebundeld samen met de uitkomsten van 2 andere scholen. Zij hebben hetzelfde vraagstuk opgelost met ConsultingKids.
We hopen over een poosje terugkoppeling te krijgen van de gemeente Zwijndrecht.
Het was een gezellige en leerzame dag.

Koningsspelen (april 2018)

Wat kijken we terug op een warme en fantastische dag! Met hele enthousiaste ouders en kinderen. Daarom nog even nagenieten.
De kinderen hebben veel spellen gespeeld en natuurlijk de Fitlala gedanst!
De foto's staan in ons foto-album.

Praktische verkeersles (maart 2018)

Op onderstaand filmpje is te zien hoe wij oefenden met fietsen op een rotonde. We moesten letten op voorrang geven en het uitsteken van onze hand bij het verlaten van de rotonde.

Sinterklaas en Kerst (december 2017)

De drukke decembermaand was erg gezellig. We hebben onze schoenen gezet en de klas versierd voor Sinterklaas. Thuis waren we druk met het maken van onze surprises. Dat was weer een enorm werk! Het was de bedoeling dat Sint met de luchtballon op ons schoolplein zou landen.
Toen de Sint op 5 december bij ons aankwam de brandweerwagen, was er blijkbaar iets misgegaan. Hij was in een boom terecht gekomen en de brandweer heeft hem gelukkig bij ons op de Toermalijn afgeleverd.
Met kerst hebben we traditiegetrouw een heerlijk kerstdiner in de klas gehouden. Hieraan voorafgaand hebben we op het schoolplein warme chocolademelk gedronken en kerstliedjes gezongen.
Foto's hiervan kunt u vinden in ons fotoalbum op de site.

Praktische verkeersles (november 2017)

Op maandag 20-11 hadden we onze eerste verkeersles op het plein. De juf van SCHOOL op SEEF had een parcours uitgezet. Hier moesten we met onze fiets routes rijden. Het was best leuk. We hadden al snel door hoe het moest en vonden het toen simpel. Volgende keer gaat de juf het wat moeilijker maken. Daar kijken we nu al naar uit!

Welkom in groep 6a

Wij zijn een groep van 26 jongens en meisjes. We hebben twee juffen. Juf Sigrid (rechts op de foto) werkt op maandag en dinsdag. Juf Margot (links op de foto) werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.
Op maandag hebben we gym van juf Anja. Hier kijken we altijd enorm naar uit.
Het werken met tablets vinden we leuk. Na ons werk kunnen we werken in het kadootje. Hier kunnen we aan onze eigen doelen werken en oefenen met de dingen die we moeilijk vinden of waar we beter in willen worden.
De juffen delen veel foto's van de dingen die we doen op Klasbord. Dit is een app die onze ouders ook hebben. Hierop kunnen ze zien wat we allemaal doen.
We zullen op deze pagina ook af en toe foto's of stukjes plaatsen zodat andere ouders ons kunnen volgen.