Weekbrief 18, jrg 19

Deze weekbrief gaat over schoolzaken die voorkomen in de periode van maandag 15 januari t/m vrijdag 19 januari 2018.

• Het nieuwe jaar 2018 !!

Allereerst aan u allen een heel goed, gezond en gelukkig 2018 toegewenst. Dat het voor ons allemaal een heel fijn jaar mag worden.
We hopen dat iedereen kan terugkijken op een leuke en vooral gezellige kerstvakantie. Goed uitgerust kunnen we weer met frisse moed aan het tweede deel van het schooljaar beginnen.

• Onze nieuwe website

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan onze nieuwe website. Inmiddels is de website klaar en in de lucht. Wij zijn op school erg blij met het resultaat. De website ziet er mooi uit en de indeling is verzorgd en duidelijk . Een groot compliment voor juf Sigrid die in samenwerking met de werkgroep PR veel werk heeft verzet om de website te vernieuwen en tot dit prachtige resultaat te komen. We hopen dat u snel een kijkje neemt. De site is te openen op www.kbstoermalijn.nl

• Het leerlingvolgsysteem

Maandag 22 januari beginnen we met de afname van het leerlingvolgsysteem. Natuurlijk is dat voor de kinderen best een spannende periode. Toch is het goed om op deze lvs-afname niet te veel druk te leggen. Wij proberen op school steeds uit te gaan van wat een kind wel kan en veel minder van wat een kind niet kan. Dus de kinderen hoeven niet gespannen te zijn. Het zijn gewone schooldagen, net als alle andere. Kinderen werken het hele schooljaar in de klas, dus we weten echt wel wat ze kunnen. We willen graag dat ze zelfvertrouwen hebben en dat ze dit houden. Natuurlijk moeten ze hun best doen, maar zenuwachtig zijn hoeft absoluut niet.
Het lvs zal ongeveer twee weken in beslag nemen. De te toetsen onderdelen worden verdeeld over die twee weken.

• Werkzaamheden op het trottoir Schaepmanlaan

Zoals u weet is er vorig kalenderjaar (oktober 2017) een nieuwe kabel geplaatst in de Schaepmanlaan. Hiervoor moest het trottoir aan de voorkant van de school worden opengebroken. Echter, er moet nog een oud stuk kabel worden verwijderd. Dit gaat plaatsvinden op donderdag 18 januari a.s. Op die dag is het voorplein van de school (loc SL) niet bereikbaar. Iedereen zal dus aan de kant van de Aldi naar school moeten komen. Een dag later (vrijdag) is de voorkant van de school weer normaal bereikbaar.

• Veilig op de fiets (herhalingsbericht)

De afgelopen weken valt het ons op, dat een deel van de kinderen in de ochtend naar school komt op een fiets zonder licht. Ze hebben ook geen reflectoren of id. waardoor ze in het donker zichtbaar zijn. We zouden aan u willen vragen om als de kinderen op de fiets naar school komen er voor te zorgen dat de verlichting van de fiets werkt. Het is echt belangrijk dat u hier op let. Dit in verband met de veiligheid in het verkeer van uw kind(eren).

• Juf Sigrid weer hersteld

Vanaf maandag zal juf Sigrid haar werk in groep 6a weer oppakken. Ze is weer volledig hersteld.

• Enkele belangrijke data in januari en februari 2018

- Donderdag 18 januari: info-avond groep 7 op de Schaepmanlaan ; de ouders kunnen kennismaken met juf Myriam;

- Maandag 22 februari: eerste dag afname van het leerlingvolgsysteem;

- Woensdag 24 januari: nationale voorleesdagen en voorleesontbijt voor de groepen 1 t/m 4;

- Vrijdag 2 februari: laatste dag van het leerlingvolgsysteem;

- Vrijdag 9 februari: Carnaval op school;

- Maandag 26 februari: eerste dag van de voorjaarsvakantie.