Bijlage bij de schoolgids

De Toermalijn is een katholieke basisschool met twee locaties in Zwijndrecht.
De school is in 1994 tot stand gekomen door een fusie tussen de voormalige ‘Schaepskooi’ en de ‘St. Jozefschool’. We hebben ongeveer 235 leerlingen.
Onze groepen zijn verdeeld over twee locaties. De ene locatie is gelegen in de wijk Walburg aan de Schaepmanlaan 23 (078-6122323). De andere locatie ligt in het oude centrum van Zwijndrecht aan de Emmastraat 9 (078-6127535).

Wij werken met een continu-rooster.
Onze schooltijden zijn:

onderbouw     bovenbouw
 maandag  8.30 uur-14.15 uur          8.30 uur-14.15 uur
 dinsdag  8.30 uur-14.15 uur    8.30 uur-14.15 uur
 woensdag      8.30 uur-11.45 uur    8.30 uur-14.15 uur
 donderdag  8.30 uur-14.15 uur    8.30 uur-14.15 uur
 vrijdag  8.30 uur-14.00 uur    8.30 uur-14.00 uur

Yes! Kinderopvang
In onze school is Yes! Kinderopvang gevestigd. Zij verzorgen de peuterspeelgroepen, de voorschoolse en naschoolse opvang.

Identiteit
Onze school staat open voor ieder kind. We gaan echter wel uit van een bepaalde identiteit; namelijk de katholieke. Voor ons is het belangrijk de katholieke identiteit uit te dragen. Wat betekent het katholiek zijn voor ons? Allereerst vinden we het belangrijk, dat kinderen op school hun gevoelens kunnen uiten. Dat de school een plaats kan en mag zijn waar de kinderen zich veilig voelen; waar een tolerante sfeer heerst en waar normen en waarden, zoals wederzijds respect, hoog in het vaandel staan. Tot slot hechten we grote waarde aan het ‘samen vieren’ en het met elkaar ondersteunen van organisaties die opkomen voor mensen die ‘in de knel’ zitten.

Schoolgids
In de schoolgids staat uitgebreid omschreven waar wij als Toermalijn voor staan en op welke wijze we ons onderwijs vorm geven. Ook vindt u in de schoolgids een aantal praktische zaken dat te maken heeft met de organisatie van de school.
De schoolgids die u op de website aantreft is een eenvoudig document met alle informatie.
Omdat er ieder schooljaar weer zaken veranderen, brengen we een bijlage bij de schoolgids uit. Voor dit schooljaar is dat de bijlage 2017-2018.’

Bijlage bij de schoolgids